Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη μας

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει εις το Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας, τελέσθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου  ε.έ Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Γερολάκκο Κεραμειών που διακονεί ο π. Κυριάκος Κουρνιδάκης.

Το Εσπέρας της Τετάρτης, 07 Σεπτεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε Μέγας  Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου μας στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Παναγίας στον Μαρμαρά Κυδωνίας που διακονεί ο π. Ελευθέριος Ξεκουκουλωτάκης.

Το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι η πρώτη, (χρονολογικά), των θεομητορικών εορτών του εκκλησιαστικού έτους.

Κατά τον άγιο Ανδρέα Κρήτης εορτάζουμε «παγκοσμίου ευφροσύνης γενέθλιον», που καθίσταται «η είσοδος όλων των εορτών και το προοίμιο του μυστηρίου του Χριστού».

Και αυτό διότι η γέννηση της Θεοτόκου έγινε το σκεύος εκείνο της εκλογής, που προόρισε ο Θεός προαιωνίως να γίνει η πρόξενος της αναγεννήσεως και αναπλάσεως των πάντων, διά της εν χρόνω γεννήσεως κατά ανερμήνευτο και παράδοξο τρόπο, του αχρόνου και προαιωνίου Θεού Λόγου.

Ευχαριστούμε για το φωτ.υλικό τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο και τον κ. Ιωάννη Φουντουλάκη