Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ιστορικές στιγμές στην Ι. Μονή Κορακιών Χανίων

Ιστορικές στιγμές στην Ι. Μονή Κορακιών Χανίων

Με μοναστηριακή κατάνυξη τελέστηκε την Δευτέρα το απόγευμα Νυχτερινή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στην Ακολουθία του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ρασοφορία της Μοναχής Προδρόμης, όπου μετά από σαράντα και πλέον έτη τελέστηκε στην ιστορική αυτή μονή της Μητροπόλεως μας ρασοφορία Μοναχής, γεγονός που σηματοδοτεί την ουσιαστική ανασύσταση της Μονής.

Η Ρασοφορία της Μοναχής Προδρόμης έγινε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, παρουσία Κληρικών της Μητροπόλεως μας με επικεφαλής τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, αντιπροσωπειών άλλων Ιερών Μονών, πλήθους προσκυνητών και κατοίκων της γύρω περιοχής, για τους οποίους η επαναλειτουργία της Μονής συνιστά ιδιαίτερη ευλογία, σε μία, μάλιστα, εποχή που τα Μοναστήρια μας γίνονται πόλος έλξης και παρηγοριάς για πολλούς πονεμένους και δοκιμαζόμενους ανθρώπους.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι με αυτήν την ρασοφορία πραγματοποιείται ένα ξεκίνημα στο Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου.

Και αυτό οφείλεται στην αγωνία και στην προσευχή πάρα πολλών ανθρώπων αλλά ταυτόχρονα και στην επιθυμία των μεγαλυτέρων Αδελφών της Μονής όπου περίμεναν με αγωνία το γεγονός αυτό.

Το γεγονός πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, , αλλα και της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας Θεοξένης, η οποία και εκείνη έδωσε έναν καρπό εκ της μακαριστής Γεροντίσσης Θεοσέμνης, τη νέα Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών την Γερόντισσα Θεοφόρα, αλλά και την νυν Μοναχή Προδρομία, η οποία ως δόκιμη πορευόταν εις την Μονή Χρυσοπηγής, δύο πρόσωπα που ξεκινούν μία νέα πορεία στο Μοναστήρι…