Αρχική > Ροή Ειδήσεων > «Καλώς Ανταμωθήκαμε 2018»

«Καλώς Ανταμωθήκαμε 2018»

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου η Ενορία του Αγίου Νικολάου Σούδας, που φιλοξένησε  δύο μικρές αντιπροσωπευτικές χορευτικές ομάδες από την Καβάλα και συγκεκριμένα χορευτές και χορεύτριες από την «Κρητική Αδελφότητα Καβάλας» και από τον Σύλλογο Φίλων Παραδοσιακού Πολιτισμού Καβάλας «Λαϊκότροπο», διοργάνωσε στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, μία πετυχημένη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο, «Καλώς Ανταμωθήκαμε 2018»,  με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στην εν λόγω εκδήλωση, εκτός από τους μακρινούς επισκέπτες μας, συμμετείχαν επίσης και δύο τοπικοί μουσικοχορευτικοί όμιλοι του Νομού μας, «ο Αροδαμός» και «οι Βιγλάτορες», προσφέροντας ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο θέαμα.

Την Ιερά Μητρόπολη μας εκπροσώπησε, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, συνεχάρη τον άξιο εφημέριο του Αγίου Νικολάου Σούδας Πρεσβ. Κυριακό Κοντάκο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, καθώς και τους παραδοσιακούς συλλόγους που όπως τόνισε κρατάνε ζωντανή την φλόγα της παράδοσης σε κάθε περιοχή.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας καθώς και πλήθος κόσμου που χειροκρότησε  τους μουσικούς και τους χορευτές που χόρεψαν  παραδοσιακούς χορούς.