Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Το Γενέσιον της Θεοτόκου σε Τζιτζιφέ και Σκονίζο

Το Γενέσιον της Θεοτόκου σε Τζιτζιφέ και Σκονίζο

Στις 8 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας πανηγυρίζει το Γενέθλιον της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας.

Με κατάνυξη και ευλάβεια εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη μας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου στον Τζιτζιφέ Αποκορώνου συλλειτουργούντων του οικείου εφημερίου Πρωτ. Μιχαήλ Χριστουλάκη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχούμενου του Πρωτ. Εμμ. Παπαδοκωνσταντάκη και πλήθους προσκυνητών.

Την παραμονή της εορτής το Σκονίζο Βατολάκου   Κυδωνίας πλημμύρισε από κόσμο, ανάμεσα του και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης,  για να εορτάσει την Γενέθλιο ημέρα της Παναγίας μας στο γραφικό εκκλησάκι που είναι εκεί.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του οποίου είναι και το χωριό του, συμπροσευχούμενου του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Ιωάννου Γομπάκη και πλήθους προσκυνητών από την περιοχή, καθώς και πολλών προσκυνητών  από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών στην οποία διακονεί ως Ιερατικός προϊστάμενος ο Πρωτοσύγκελλος μας.

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο οπτικοακουστικό υλικό τον κ. Ευάγγελο Σγουράκη (Υπεύθυνο Συσσιτίων Ι.Μ.Κ.Α.)