Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”Ο Σταυρός του Χριστού έρχεται να δώσει σε όλους εμάς την πρόγευση της Σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: ”Ο Σταυρός του Χριστού έρχεται να δώσει σε όλους εμάς την πρόγευση της Σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.”

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στους Ιερούς Ναούς και Παρεκκλήσια που είναι αφιερωμένα στον Τίμιο Σταυρό.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός τέλεσε την Ακολουθία του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού στο Ύψωμα του του Τιμίου Σταυρού στον Σκινέ Κυδωνίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον οικείο και ταπεινό Εφημέριο π. Νικόλαο Λαδόπουλο.

Το παρών στον Εσπερινό έδωσαν εκατοντάδες προσκυνητές ανάμεσα τους ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Νίππος Αποκορώνου όπου διακονεί ο Πρωτ. Μιχαήλ Χριστουλάκης.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε με παραδείγματα από την καθημερινότητα της ζωής του ανθρώπου, ότι ο Σταυρός του Χριστού είναι πάντοτε στην ζωή μας, με χαρακτηριστικό το συγκινητικό παράδειγμα της μάνας που για να υποδεχθεί το νεογέννητο παιδί της ανοίγει την αγκάλη σχηματίζοντας το σημείο του σταυρού και το υποδέχεται. Ο Σταυρός του Χριστού έρχεται να δώσει σε όλους εμάς την πρόγευση της Σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους…

Το παρών στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έδωσαν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και πλήθος Χριστεπώνυμου πληρώματος.