Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: «η Αγία Φιλοθέη μας καλεί να βρούμε τον δρόμο που βρήκε και εκείνη»

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: «η Αγία Φιλοθέη μας καλεί να βρούμε τον δρόμο που βρήκε και εκείνη»

Πανηγυρικά και μέσα σε κατανυκτικό κλίμα εορτάστηκε η σεβάσμιος μνήμη της «Κυράς των Αθηνών», της στοργικής μητέρας,  στην Μητρόπολη μας  με την τέλεση πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος του Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης και Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Η Αγία Φιλοθέη είναι το πρόσωπο εκείνο που μας δείχνει το σωστό δρόμο, κήρυξε μεταξύ  άλλων ανήμερα της εορτής της Αγίας στο Παρεκκλήσιο που της είναι αφιερωμένο  στον υπόγειο Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χανίων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Και συνέχισε λέγοντας ότι εορτή  Αγίου σημαίνει μίμησις Αγίου. Η Αγία Φιλοθέη μαρτυρούσε το όνομα του Θεού με την ζωή της. Και το ίδιο καλούμαστε να κάνουμε και εμείς, να μαρτυρήσουμε το όνομα του Θεού με τη ζωή μας…