Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος η Υπουργός Πολιτισμού

Στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος η Υπουργός Πολιτισμού

Την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των  Τζαγκαρόλων επισκέφθηκε  το μεσημέρι της Τετάρτης, η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λίνα Μενδώνη.

Εκεί  την υποδέχτηκαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός,  ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο επίτιμος έφορος Αρχαιοτήτων κ. Μιχαήλ Ανδριανάκης και Κρητικοί με παραδοσιακές φορεσιές, προσφέροντας της μία ανθοδέσμη και μία υφαντή πετσέτα.

Στη συνέχεια η Υπουργός οδηγήθηκε στο Καθολικό της Μονής όπου προσκύνησε και παρακολούθησε του ύμνους που έψαλλαν καλλικέλαδοι  ψάλτες με χοράρχη τον Άρχοντα της Μ.Τ.Χ.Ε. κ. Κων/νο Σταφανάκη.

Στο Καθολικό της Μονής ο Καθηγούμενος της Μονής, επίσκοπος Δορυλαίου, κ. Δαμασκηνός, καλωσόρισε την Υπουργό προσφέροντας της μία εικόνα της φιλοξενίας του Αβραάμ.
Με λόγια χαράς και ευγνωμοσύνης η κ. Μενδώνη ευχαρίστησε τους δύο Αρχιερείς και τους Πατέρες της Μονής για την θερμότατη υποδοχή και δεσμεύτηκε από την πλευρά της ότι θα προχωρήσουν τα έργα που έχουν αποφασισθεί για την αποκατάσταση της Μονής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αρναουτάκης έκανε δώρο στον Επίσκοπο  Δορυλαίου ένα  εγκόλπιο, για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, με τον κ. Δαμασκηνό να ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης.