Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ιερά Μητρόπολη μας

Λαμπρός εορτασμός των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Ιερά Μητρόπολη μας

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκαν οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη οι οποίοι συγκαταλέγονται στη χορεία των Νεοφανών Αγίων και μάλιστα εκείνων που μαρτύρησαν σχεδόν αμέσως μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός τέλεσε μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Περιβόλια Χανίων όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι Νεοφανείς αυτοί Άγιοι ταύτισαν τις ζωές τους με το πρόσωπο του Χριστού, όχι μόνο για τις χαρές, αλλά και για τις δοκιμασίες, τις θλίψεις, τον αγώνα τον πνευματικό, τους πειρασμούς, ακόμα και το Μαρτύριο. Διότι με αυτό τον τρόπο μαρτυρείται το όνομα του Θεού. Και ενώ στους άλλους ανθρώπους το μαρτύριο των Αγίων φαίνεται ως τιμωρία, εντούτοις είναι δόξα, τιμή και έπαινος για τους Αγίους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ραφαήλ στα Περβόλια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος τόνισε στο κήρυγμα του ότι όπως και οι Άγιοι Μάρτυρες που σήμερα τιμάει η Εκκλησία μας με τον Μαρτυρικό του θάνατο κέρδισαν την ουράνια βασιλεία και τον θρίαμβο, έτσι και εκείνοι που φαίνονται ηττημένοι στον κόσμο αυτό, εκείνοι που έχουν χτυπηθεί από την ζωή, εκείνους όλους ο Χριστός μέσω της Αναστάσεως του, τους κάνει κοινωνούς της χαράς, της αλήθειας και της πραγματικότητας και της αιωνιότητας.