Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: “ο Άγιος Κοσμάς υπέμεινε με ταπείνωση ως το τέλος και σώθηκε…”

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός: “ο Άγιος Κοσμάς υπέμεινε με ταπείνωση ως το τέλος και σώθηκε…”

Πανηγυρικά και με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στο ομώνυμο  Ιερό Παρεκκλήσιο   που βρίσκεται στο Πολιτιστικό κέντρο  της Μητροπόλεως μας, την  Τετάρτη 24 Αυγούστου έ.ε. με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού στην οποία έλαβαν μέρος και Κληρικοί της Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας όπως συνηθίζεται την ημέρα αυτή μνημόνευσε τα ονόματα των συντελεστών, παραγωγών, συνεργατών και ακροατών του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού Μαρτυρία.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Άγιος Κοσμάς, ο αγωνιστής αυτός Άγιος της Εκκλησίας μας, με ταπείνωση και αγάπη υπέμεινε τα πάντα και σώθηκε, γνωρίζοντας την πραγματική αγάπη του Χριστού. Είναι ένας Άγιος παράδειγμα για την ζωή του κάθε Χριστιανού.

Στη λατρευτική αυτή πανήγυρη το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης καθώς και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.