Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός:”Το Άγιο Πνεύμα είναι δύναμη που έρχεται να τονώσει τη θέληση μας” (ΦΩΤΟ)

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός:”Το Άγιο Πνεύμα είναι δύναμη που έρχεται να τονώσει τη θέληση μας” (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Πεντηκοστής, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει την Γενέθλιο ημέρα της στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της ακολουθίας του Εσπερινού, κατά την οποία αναγιγνώσκονται οι ευχές της γονυκλυσίας, προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, από Κληρικούς της Μητροπόλεως μας και πατέρες της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε μεταξύ άλλων πάνω από είκοσι αιώνες έχουν περάσει από την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος και όμως πολλοί είναι εκείνοι που δεν δοκιμάζουν την πνευματική αυτή αλλαγή αλλά μένουν στα σκοτεινά μονοπάτια της αμαρτίας. Η βασική αιτία είναι ότι αγνοούν την έλευση και την αναγεννητική δύναμη  του Αγίου Πνεύματος….

…Το Άγιο Πνεύμα είναι δύναμη που έρχεται να τονώσει τη θέληση μας και να την κινήσει στο καλό και στην αρετή…Όταν το Άγιο Πνεύμα γίνει κυβερνήτης του ανθρώπου, ολόκληρος ο εσωτερικός κόσμος γίνεται πνευματικός. Είναι η ”καινή κτίσις” που κατεργάζεται το Άγιο Πνεύμα. Αυτή είναι η Πεντηκοστή κάθε ψυχής, η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος στον εσωτερικό άνθρωπο. Ένας κόσμος ωραίος, φωτεινός, άγιος, δυνατός δημιουργείται στην ψυχή, της οποίας η αντανάκλαση εξωραΐζει και αγιάζει το σώμα καθιστώντας το ναό άγιο της θείας Χάριτος. Τότε ο άνθρωπος γίνεται πνευματοφόρος και πνευματοκίνητος, αληθινά θεοφόρος. 


Φωτογραφικό υλικό από την λαμπρή δεσποτική εορτή

Eυχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό τον κ. Κων/νο Λυκάκη και τον κ. Θωμά Παναγιώτου