Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατικός Εσπερινός της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικός Εσπερινός της Πεντηκοστής στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων (ΦΩΤΟ)

Δεύτε λαοί την τρισυπόστατον θεότηταν προσκυνήσωμεν…

Με αυτό το κάλεσμα της εκκλησίας, ξεκίνησαν οι εορταστικές και πανηγυρικές εκδηλώσεις για την μεγάλη και δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, στην ανθοστόλιστη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος  ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως μας καθώς και  άλλων Μητροπόλεων  και πλήθος πιστών, τιμώντες και εορτάζοντες την μεγάλη  δεσποτική εορτή.

Ο Σεβασμιώτατος, στον εμπνευσμένο από καρδιας λόγο του, ομίλησε για την πολύτιμη ανάγκη και την βοήθεια του Αγίου Πνεύματος στην ζωή μας.

Πριν της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε από καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο που με την παρουσία και τον λόγο του λάμπρυνε την εορτή της Ιεράς Μονής, τους Κληρικούς που έλαβαν μέρος, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας και αδελφό της Μονής Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη ο οποίος με  τον ιερομόναχο π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα και την υπόλοιπη αδελφότητα  κοπίασαν και  βοήθησαν στις προετοιμασίες της πανηγύρεως, τα 2 λεωφορεία από την ενορία του Αγίου Χαραλάμπους που ήρθαν  να προσευχηθούν , τηνΚαθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής  Γερόντισσα Θεοξένη με την αδελφότητα, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα,  καθώς και όλο τον κόσμο ευχόμενος του χρόνια πολλά.

Οι λατρευτικές εκδηλωσεις θα συνεχιστούν αύριο με την Αρχιερατική θεία Λειτουργία και τον Μέγα Εσπερινό της γονυκλισίας, ενώ θα κορυφωθούν την Δευτέρα του Αγίου Πνευματος με πανηγυρική θεία Λειτουργία.

Φωτογραφικό υλικό από τον Αρχιερατικό Εσπερινό