Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος και χειροθεσία Αναγνώστου

Λαμπρή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος και χειροθεσία Αναγνώστου

Τη μεγάλη ευλογία της ελεύσεως και της παραμονής της Τιμίας και Ηγιασμένης Κάρας του Οσίου Γέροντος Δαβίδ του εν Ευβοία έχουν από χθες ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος Λαός της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα η ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων υποδέχτηκε την Τίμια Κάρα του Οσίου Δαβίδ την οποία κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων  κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογίωτατο Πρωτοσύγκελλο του Αρχιμ. Νικόδημο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη και τον Μοναχό π. Γαλακτίωνα.

Η Τίμια Κάρα η οποία έφτασε λιτανευτικώς με συνοδεία αστυνομίας και τιμητικού αγήματος και της μπάντας  του Στρατού υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας και της αδελφότητος της Μονής.

Της τελεταρχικής επιτροπής προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας και αδελφός της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία όπου πριν το τέλος της ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την μεγάλη ευλογία τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος και την συνοδεία του.

Στην αντιφώνηση του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την αβραμιαία φιλοξενία, τον Πρωτοσύγκελλο μας και όλο τον κόσμο.

Κατόπιν τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεια η Ακολουθία της Λιτής απέναντι από την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης και της  εικόνος του Οσίου Παισίου και αρτοκλασία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.

Πριν το τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη ο οποίος όπως είπε ο Σεβασμιώτατος διακονεί χρόνια πολλά με αγάπη στην Τοπική μας Εκκλησία.

 

Το Ιερό Αναλόγιον λάμπρυναν με τις καλλικέλαδες φωνές τους ο Πρωτοψάλτης πρωτάτου Αγίου Όρους Γέροντας  Ιάκωβος, ο Άρχων Μελωδος της Μ.Χ.Ε. κ. Στεφανάκης Κων/νος, ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής κ. Εμμανουήλ Μανιαδάκης και χορός ψαλτών.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη και την κ. Μαρία Παπαντωνάκη