Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός για την Παναγία την Τριχερούσα και τους Αγίους Πατέρες προστάτες της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος!

Πανηγυρικός εορτασμός για την Παναγία την Τριχερούσα και τους Αγίους Πατέρες προστάτες της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος!

Με λαμπρότητα και μοναστηριάκή τάξη εορτάσθηκε η εορτή της Παναγίας της Τριχερούσης και των  των Αγίων της Προστατών και τοπικών Οσίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και της μνήμης του λαοφιλούς και προσφάτως αγιοκατατεχθέντος Οσίου Παισίου του Αγιορείτου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλέιτουργο ιερουργούντος του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, των Πανοσιολογιωτάτων Πρωτοσυγκέλλων Αρχιμ. Νικοδήμου από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη από την Ιερά Μητρόπολη μας, του Καθηγουμένου Γέροντος Γαβριήλ και πλήθους κληρικών και αδελφών της Μονής.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε σε Πνευματικό τον π. Αλέξανδρο Τρύφων Εφημέριο των ενοριών Καθιανών και Καμπανίου. Έτσι ο π. Αλέξανδρος έλαβε από τον Σεβασμιώτατο την εντολή, την Χάρη και  την Ευλογία του Κυρίου να τελεί το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως και να αναγεννά τα μέλη της Εκκλησίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής παρατέθηκε πνευματική ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο με θέμα ”ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης”.

Την Ομιλία προλόγισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ενώ μετά το πέρας της ομιλίας έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, όπου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο τιμώντας τον με την Ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας και με μία Αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη.