Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στον Καλαθά Ακρωτηρίου τελέσθηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός την Τρίτη 7 Μαΐου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχούμενων του οικείου Εφημερίου π. Βασιλείου Κιάσσου, του Ιερομονάχου π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρωτ. Κων/νου Θωμαδάκη, του Πρεσβ. Αλεξάνδρου Τρύφων και του Διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.

Τον Θείο Λόγο προς το πολυπληθές Εκκλησίασμα κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφερόμενος στη ζωή του αγαπημένου Μαθητού του Κυρίου μας Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Το παρών στον Εσπερινό έδωσε και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας.

Στο Συρίλι Αποκορώνου τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Σταύρου Κατσιγαράκη, του π. Βασιλείου Γκάτση και του Διακόνου π. Ελευθερίου Ξαγοραράκη.

Στο πολυπληθές Εκκλησίασμα που παρακολούθησε την λαμπρή Ακολουθία, προστέθηκαν και οι πενήντα προσκυνητές από την Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, ενώ παρέστη και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Πανοσιολογιώτατος, προσέφερε γνώση Θεού, δίνοντας μας την μοναδική πληροφορία, ότι ο Θεός αγάπη εστίν. Ήταν έμπλεος χαρισμάτων και αρετών. Η θερμή του πίστη στο Θεό, η υπακοή και αγάπη του προς τον Διδάσκαλο και Θεάνθρωπο Χριστό, η αγνότητα, η καθαρότητα της καρδιάς του ήταν κάποιες από αυτές.

Eυχαριστούμε την διακόνισσα Φωτεινή Δερμεντζοπούλου για το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό, καθώς και την κ. Γιώτα Μπαλώκα στην ηχοληψία του Ράδιο Μαρτυρία.