Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Νέα Χώρα Χανίων

Λαμπρός ο εορτασμός της Αγίας Αικατερίνης στην Νέα Χώρα Χανίων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάστηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης, της «νύμφης του Χριστού», στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Χώρα Χανίων.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον νέο Προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο Δερμιτζάκη, τον Παν/το Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Μελχισεδεκ Αμπελικάκη και άλλους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Ο Σεβασμιώτατος στο Θείο Λόγο ομίλησε για την Αγία Αικατερίνη και ευχήθηκε σε όλους να έχουν το σθένος και την πίστη της αγίας στην καρδιά τους και να ζουν ενωμένοι με τον Θεό.

Προ της Απολύσεως με πρόταση του π. Δημητρίου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τιμήθηκε με την Ευαρέσκεια της Ενορίας ο κ. Αριστείδης Ζαφειράκης που διακονεί στο Ναό.

Το παρών στην Θεία Λειτουργία έδωσαν ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Κατά την παραμονή της εορτής εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Παν/του Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα ο οποίος κήρυξε με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας μιλώντας, για την βιωτή της Αγίας Αικατερίνης.

Στην  Ακολουθία του εόρτιου πανηγυρικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης και πλήθος Κληρικών και λαϊκών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ανδρέα Σολανάκη και τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.