Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Λήξη “Β ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” στα Κουνουπιδιανά

Λήξη “Β ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ” στα Κουνουπιδιανά

Με την Χάρη του Θεού ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες φετινές εορταστικές εκδηλώσεις «Β ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022», που διοργανώνει για δεύτερο χρόνο ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κουνουπιδιανών, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Δαμασκηνού.

Η τελευταία ημέρα από το πρωί ξεκίνησε με  την  Θεία Λειτουργία,   Παρακλήσεις στον Άγιο Νικηφόρο και ολοκληρώθηκε με την Επετειακή Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, στην οποία κεντρική ομιλήτρια ήταν η κα Ηλέκτρα Τσίκα-Μαράκη με Θέμα Ομιλίας: Ξεριζωμός-Προσφυγιά-Ελληνικό Θαύμα
Νωρίτερα ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας και εφημέριος της Ενορίας Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, καλωσόρισε  τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό, τον Γεν. Αρχ. Επίτροπο Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιο Περάκη, τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου Παν/το Αρχιμ. Χρύσανθο Τσαχάκη ο οποίος ήρθε να παραλάβει και το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου που όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν στο κέντρο του Ναού ως μεγάλη ευλογία για την Ενορία μας, τους Κληρικούς της Μητροπόλεως μας, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα, την Πρόεδρο Μικρασιατών Χανίων κ. Στέλλα Χαριτάκη και την Ειδική Γραμματέα του Λυκείου Ελληνίδων κα Στέλλα Στρατιδάκη, η οποία προσέφερε στην ομιλήτρια ένα συλλεκτικό βιβλίο που περιλαμβάνει 160 επιστολές των στρατιωτών από το Μικρασιατικό μέτωπο και τη συμμετοχή της γυναίκας της Κρήτης  στους αγώνες του Έθνους, και την Χορωδία Ενορία Αλικιανού «Ο Άγιος Γεώργιος ο Διβόλης» με τον εξαιρετικό χοράρχη κ. Ελευθέριο Χατζηδάκη που με τις μελωδίες του μας ταξίδεψε στα χρόνια εκείνα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ο οποίος χαρούμενος συνεχάρη τον στενό του συνεργάτη και εφημέριο της Ενορίας για τα β Δημήτρια, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, την χορωδία και την ομιλήτρια με την συγκλονιστική ομιλία καθώς και όλο τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών όλες αυτές τις ημέρες.

Ιδιαίτερα στο πρόσωπο του π. Χρυσάνθου ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου που προσέφερε το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού για ευλογία και προσκύνηση όλες αυτές τις ημέρες στην Μητρόπολη μας.