Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη μας 2022

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στην Ιερά Μητρόπολη μας 2022

Με την πρέπουσα λαμπρότητα  και μέσα σε κλίμα Εθνικής Υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη μας, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου ε.ε., εκδηλώσεις, τόσο επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης όσο και της Εθνικής Επετείου του 1940.

Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπλάντζιας όπου το δεξί κλίτος είναι αφιερωμένο στην Αγία Σκέπη και εν συνεχεία με την Πανηγυρική Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου που τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ. Δαμασκηνού ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η φιλόλογος κα Εύη Μαναβάκη.

Το παρών έδωσε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου μας.  Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργος τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη.

Στην συνέχεια ο  Σεβασμιώτατος  μετέβη στο Ηρώο συνοδευόμενος από τον  Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Παν/το Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα και άλλους Κληρικούς, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Κατόπιν ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως μας έλαβε χώρα μεγαλειώδης επετειακή εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα της εθνικής επετείου και στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής υπό τον συντονισμό του Δ/ντού του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως μας π. Δημητρίου Δερμιτζάκη ο οποίος απηύθυνε και επετειακό χαιρετισμό.

Την εκδήλωση που περιελάμβανε ψαλτικά, μουσικά και θεατρικά δρώμενα τα οποία κέρδισαν το θερμοτατο χειροκρότημα του κοινού χαιρέτησε εκ μέρους του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού ο οποίος βρισκόταν στις εορταστικές εκδηλώσεις των 4 Μαρτύρων της Ι.Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλωποτάμου, ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας, μεταφέρωντας τις ευχές και ευλογίες του Μητροπολίτου μας, ευχαριστώντας στο πρόσωπο του π. Δημητρίου όλους εκείνους που διακόνησαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση. (Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του γραφείου νεότητος).
Το παρών έδωσε ο Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιος Περάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, η Καθηγουμένη της Ι.Μονής Κορακιών, εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και πλήθος κόσμου. πηγή πρόσθετου φωτ.υλικού από παρέλαση: pixelart και κ. Παύλος Μπουζάκης