Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Με λαμπρότητα τιμήθηκαν στην Μητρόπολη μας τα 105 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Με λαμπρότητα τιμήθηκαν στην Μητρόπολη μας τα 105 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018. Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βίαννου κ.κ. Ανδρέου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. Γεωργίου Περάκη, των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Γ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη και της Δ’ Αρχιερατικής Περιφέρειας Εμμανουήλ Βαλσαμάκη και Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Κατελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνου, πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας, των πολιτικών, θεσμικών και στρατιωτικών αρχών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη.

Επίσης, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος, Ιωάννης Παυλόπουλος, οι Βουλευτές Χανίων, κ. Βάλια Βαγιωνάκη και κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας και πολλοί άλλοι.

Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά όπου έγινε η έπαρση της σημαίας με τις μπάντες των ενόπλων δυνάμαιων να παιανίζουν στρατιωτικά εμβατήρια.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας με την ομιλία του αναφερόμενη στα 105 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ

και εδώ

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό και βίντεο τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη και Αντώνιο Τζατζάνη.