Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο για την Παναγία και τις Ένοπλες Δυνάμεις

Μεγαλειώδης εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο για την Παναγία και τις Ένοπλες Δυνάμεις

Με μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Πόλη μας.

Την μουσική εκδήλωση διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,  ο Δήμος Χανίων,  το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και οι Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χανίων .

Η εκδήλωση που συντόνισε ο κ. Ιωσήφ Μαρκάκης ειδικός συνεργάτης Π.Ε. Χανίων σε θέματα δημοσίων σχέσεων, ξεκίνησε με ύμνους από την Βυζαντινή χορωδία του συνδέσμου Ιεροψαλτών Στέφανος Μελωδών ύπο του Χοράρχου Κων/νου Στεφανάκη Άρχοντος Υμνωδού της Μ.Τ.Χ.Ε. και κατόπιν ακολούθησε μία θεολογική ομιλία για τα Εισόδια της Παναγίας από τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη.

ΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΙΜΚΑ

Στη συνέχεια τιμήθηκαν με την Ευαρέσκεια της Ιεράς Μητροπόλεως μας τρία πρόσωπα, ο διοικητής του Ναυστάθμου Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. Αγραφιώτης Γεώργιος του οποίου την Ευαρέσκεια απένειμε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο διοικητής του ΚΕΝΑΠ Αρχιπλοίαρχος Στυλιανός Κωστάλας του οποίου την Ευαρέσκεια απένειμε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης και ο Δικαστικός Λειτουργός που συμμετείχε για πολλά χρόνια και στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο κ. Χαρίλαος Νταϊλιάνης του οποίου την Ευαρέσκεια απένειμε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι  πολιτικών, πολιτειακών και αρχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι φορέων και εκατοντάδες πολίτες που πλημμύρισαν το Πνευματικό Κέντρο.

Το μουσικό πρόγραμμα περιελάμβανε υπέροχο μουσικό πρόγραμμα από την Μπάντα του Στρατού / 5ης ΤΑΞ.ΠΖ. με μαέστρο τον Νικόλαο Λαφάτα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού με μαέστρο τον Λεωνίδα Βλάχο, ενώ τραγούδησαν ο Κώστας Φιωτάκης, ο Δημήτριος Κολίντζας και η Βιργινία Ντοκάκη κερδίζοντας το θερμότατο χειροκρότημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη, τον κ. Αντώνιο Τζατζάνη και για το βίντεο τον κ. Τόλη Τσέκο.