Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά εόρτασαν την Πολιούχο τους

Τα Χανιά εόρτασαν την Πολιούχο τους

Με  μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η Ιερά  Μητρόπολη μας, τίμησε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της μητέρας του Κυρίου μας με αφορμή τα Εισόδια, τα οποία αποτελούν προοίμιο της επερχόμενης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Ανήμερα της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου η οποία είναι και η προστάτιδα της πόλεως μας τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμωνος και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και του Σεβ.  Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Στη Θεία Λειτουργία επίσης έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Πανοσιολογιώτατος  Πρωτοσύγκελλος  της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Αρχιμ. Αθηναγόρας  Μπίρδας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες και Αιδεμοσιολογιώτατοι Πατέρες τόσο από την Μητρόπολη μας όσο και από άλλες Μητροπόλεις.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας ο οποίος μίλησε με λόγια πνευματικά για την Μητέρα όλων μας την Παναγία.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός πριν τη λιτανευτική πομπή ευχαρίστησε  τους Σεβ. Αρχιερείς, τον τελετάρχη και συντονιστή της πανηγύρεως Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, μαζί με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους Αρχιμ. Ιγνάτιο Ριγανά, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιο Περάκη και τον Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη,  όλους που συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως τους  και ευχήθηκε προς τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και τον ευσεβή λαό χρόνια πολλά, ευλογημένα και καλή δύναμη διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία, εκτός από τους πέντε συλλειτουργούντες Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Εκκλησίας Κρήτης, έλαβε μέρος πλήθους κληρικών, εκπροσώπων τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών. Κατά τη λιτάνευση τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας έμπροσθεν του Δημαρχείου Χανίων.

Μετά το πέρας της λιτανεύσεως τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών με τη συμμετοχή της Βουλευτού κ. Βάλιας Βαγιωνάκη, του Περιφεριάρχου Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφεριάρχου κ. Αποστόλου Βουλγαράκη, του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστασίου Βάμβουκα, του Θεματικού Αντιπεριφεριάρχου κ. Νικολάου Καλογερή, των Περιφερειακών Συμβούλων, των Αντιδημάρχων της πόλεως, των Σωμάτων Ασφαλείας και των λοιπών φορέων.

Φωτογραφικό υλικό εδώ

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη