Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου Μετοχίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Κορακιών

Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στο Ι. Παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου Μετοχίου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Κορακιών

Με κατάνυξη και πλήθος πιστών τελέσθηκε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου νυχτερινή Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγ. Νεκταρίου, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών,με αφορμή την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου συμπροσευχούμενης της Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφόρας μετά της Αδελφότητος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι προσκυνητές  είχαν την ευλογία να επισκεφτούν τον χώρο που υπάρχουν τα προσωπικά αντικείμενα του Οσίου Αμφιλοχίου του Πατμίου, του νέου Αγίου της Εκκλησίας που που πρόσφατα έγινε η Αγιοκατάταξη του από την Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού μας  Πατριαρχείου, η οποία συνεδρίασε στο Φανάρι, υπό την προεδρία του Οικουμενικού μας  Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και ο οποίος Όσιος είχε Πνευματική σχέση με την μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία ( Μαρίκα ) Κουφάκη.

Η μακαριστή Γερόντισσα Αμφιλοχία της οποίας συμπληρώνονται  στις 5 Σεπτεμβρίου 10  χρόνια από την εκδημίαν της, είχε ως πνευματικό της πατέρα τον Όσιο Αμφιλόχιο, ο οποίος  της προσέφερε μέρος του σπόνδυλος του Αγ. Νεκταρίου που ήταν ο ιδικός του Πνευματικός.