Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο εορτασμός του Αγίου Μάμαντος, στο Πάρκο Μόρφου στα Λενταριανά

Ο εορτασμός του Αγίου Μάμαντος, στο Πάρκο Μόρφου στα Λενταριανά

Παρουσία πλήθους πιστών ανάμεσα των και Κυπρίων αδελφών, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Μάμαντος, Πολιούχου της κατεχόμενης πόλης Μόρφου Κύπρου, στο Πάρκο Μόρφου στα Λενταριανά (στην οδό Εμμανουήλ Δερουκάκη) στο Εικονοστάσι, που είναι αφιερωμένο στον Άγιο Μάμα.

Ακολούθως τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως των Ψυχών των Κυπρίων Αδελφών μας καταγόμενων από την επαρχία Μόρφου, που φονεύθηκαν ή αγνοούνται κατά την τουρκική εισβολή του 1974, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας.

Το κάλεσμα πραγματοποιήθηκε από την  Ενορία Αγ. Χαραλάμπους Λενταριανών και τον Ιερατικό προϊστάμενο της Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας  Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Σύλλογο Κυπρίων Νομού Χανίων.

Την ακολουθία του Εσπερινού τέλεσαν ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης και ο Πρωτ. Δημήτριος Κλεοβούλου, συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη ο οποίος απηύθηνε χαιρετισμό, μεταφέροντας προς όλους τις ευχές του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ευχόμενος να έχουμε την ευλογία του Αγίου Μάμαντος που η Εκκλησία μας τιμάει αύριο τη μνήμη του.