Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο εορτασμός του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά στην Μητρόπολη μας

Ο εορτασμός του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά στην Μητρόπολη μας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθους κόσμου τελέστηκε την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου ο Αρχιερατικός Εσπερινός και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στον Ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως μας.

Του πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος απο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιο Περάκη, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχ. Επίτροπο της Ά Αρχιερ. Περιφέρειας Πρωτ. Δημήτριο Λαμπαθάκη και του συνεφημερίου του Ιερού Ναού και τεχνικού Δ/ντου του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού Μαρτυρία  Πρωτ. Κων/νου Θωμαδάκη, του Αρχ. Επιτρόπου της Ε Αρχιερ. Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του Αρχ. Επιτρόπου της ΣΤ Αρχ. Περιφέρειας  Πρωτ. Γεωργίου Πετράκη, καθώς και πλήθους Κληρικών της Μητροπόλεως μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του  Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.