Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Μελετίου Ρόδου

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στα εγκαίνια του Ιερού Ναού Οσίου Μελετίου Ρόδου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του νεόδμητου ιερού Ναού του Οσίου Μελετίου (νέου Καθολικού) στην ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Υψενής Ρόδου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.

Στα εγκαίνια προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Ρόδου κ.  Κυρίλλου ήταν και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ο οποίος μετέβη στο όμορφο νησί της Ρόδου συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Παν/το Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα.

Το εσπέρας της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η τελετή του καταμερισμού των ιερών Λειψάνων (Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Κυρίλλου του Λουκάρεως Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής) και ακολούθησε ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας  κ. Δαμασκηνού.

Το πρωί του Σαββάτου μετά την Ακολουθία του Όρθρου στο παλαιό Καθολικό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου έλαβε χώρα η τελετή των Εγκαινίων και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε τη σημασία του γεγονότος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέγερσης και εξέφρασε τον έπαινο της Εκκλησίας και τις προσωπικές του ευχαριστίες προς την Ηγουμένη οσιωτάτη Μοναχή Μαριάμ και την Αδελφότητα για το συντελεσθέν έργο της ανέργεσης του νέου καλαίσθητου και μεγαλοπρεπούς ιερού Ναού.

Η Ακολουθία των εγκαινίων και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο αναμεταδόθηκε και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητροπόλεως μας “Μαρτυρία”.

Πηγή: www.imr.gr
(https://www.imr.gr/article/885/egkainia-ieroy-naoy-osioy-meletioy)