Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο εορτασμός του Αγίου Λουκά στα Χανιά

Ο εορτασμός του Αγίου Λουκά στα Χανιά

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πλήθους κόσμου τελέστηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στον Ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στα Χανιά.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος απο τον Παν/το Αρχιμ. Του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη, τον Παν/το Αρχιμ. Του Οικ. Θρόνου Πορφύριο Μπικουβαράκη, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Αρχ. Επίτροπο της Ά Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Δημήτριο Λαμπαθάκη και τον συνεφημέριο  του Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη, τον Αρχ. Επίτροπο της Στ Αρχ. Περιφέρειας  Πρωτ. Γεωργίο Πετράκη, καθώς και πλήθους ιερέων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στον Ευαγγελιστή Λουκά, και στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Δημήτριος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο όπου προεξήρχε στον εορτασμό του Αγίου Λουκά.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα ο οποίος κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, αναλύοντας τίς εξαίρετες ιδιότητές του ως Αποστόλου.