Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου Χανίων

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γερασίμου στα Νεροκούρου Χανίων

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Γεράσιμος στην Ενορία Νεροκούρου που διακονεί ο Πρωτ. Κων/νος Τζαγκαράκης με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και πλήθους Κληρικών που έλαβαν μέρος ανάμεσα των, του Παν/του Αρχιμ. Του Οικ. Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη και του Αρχ. Επιτρόπου της Στ Αρχ. Περιφέρειας Γεωργίου Πετράκη.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γερασίμου, τονίζοντας ότι ήταν ένας αγωνιστής Άγιος που βίωσε την αλήθεια του Θεού.

Το παρών έδωσαν Αντιδήμαρχοι της πόλης μας, δάσκαλοι και μαθητές των σχολείων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος χοροστάτησε με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας,  στον μέγα πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και κήρυξε το Θείο Λόγο.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου Παν/τος Αρχιμ. Αγαθάγγελος Κουμαρτζάκης, ο Παν/τος Αρχιμ. Του Οικ. Θρόνου Πορφύριος Μπικουβαράκης, ο Αρχ. Επίτροπος της Ε Αρχ. Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης και πλήθος Κληρικών.