Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου στον Μητροπολιτικό μας Ναό

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου ε.έ. ιερούργησε κατόπιν προσκλήσεως και με την κανονική αδεία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού στον Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο Παν/τος Μέγας Πρωτοσύγκελλος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ.Θεόδωρος Μεϊμάρης, Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας προσφώνησε με λόγους αγάπης και τιμής, εκ μέρους της Μητροπόλεως μας τον Μέγα Πρωτοσύγκελλο του Οικουμενικού Θρόνου, ευχόμενος  την προστασία και ενίσχυση της Παναγίας στην  πολυεύθυνη διακονία του στην αυλή της Μεγάλης Εκκλησίας και ζητώντας στο πρόσωπο του την ευχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος στην αντιφώνησή του, διαβίβασε τον αδελφικό χαιρετισμό του Παναγιωτάτου μας στον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την συμπλήρωση 16 ετών στο πηδάλιο της τοπικής μας Εκκλησίας και το πολύπτυχο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί αθόρυβα και αποτελεσματικά ως επίλεκτος Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου και της Τοπικής Εκκλησίας καθώς και για την υποδειγματική αφοσίωση του στην Μητέρα Εκκλησία, ενώ μετέφερε την πατρική ευχή και Πατριαρχική ευλογία στον ιερό κλήρο και τον φιλογενή λαό της Μητροπόλεως μας, συγχαίροντας  και τον συμφοιτητή του και ιερατικό προϊστάμενο της Ενορίας του Καθεδρικού μας Ναού, Πρωτ. Ευτύχιο Πετράκη για την υποδοχή και τα δώρα της αγάπης του.

Στο Θείο Λόγο που κήρυξε ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος έκανε αναφορά μεταξύ άλλων στις πολλές Πατριαρχικές επισκέψεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχου στα Χανιά, στην ιστορική Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του 2016 στο Κολυμβάρι, ενώ παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα προς τους ευσεβείς πιστούς να επισκέπτονται το Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Ακολουθεί το κήρυγμα του Αγίου Μέγα Πρωτοσυγκέλλου.

Εισόδια Θεοτόκου, 20 NOEMΒΡΙΟΥ 2022, ΧΑΝΙΑ