Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης

Αποδεχόμενος την  πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, να συμμετάσχει στις εόρτιες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Μητροπόλεως,  Αγίου Αχίλλιου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του θαυματουργού ο Σεβ. . Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, μετέβη στην Λάρισα συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Παν/το Αρχιμ. Νικηφόρο Εικοσιδέκα και χοροστάτησε  με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου στον  Αρχιερατικό Εσπερινό  που  τελέστηκε στην αρχαία Βασιλική του Αγίου Αχιλλίου,  συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου και του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου, τη συμμετοχή του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος  αφού πρωτίστως, ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια για την άδεια χρήσης της αρχαίας Βασιλικής, καλωσόρισε με θερμούς λόγους τους προσκεκλημένους  Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκαν να ταξιδέψουν από τη λεβεντογέννα Κρήτη και να έλθουν να συνεορτάσουν με όλη τη Λάρισα και όλη τη Θεσσαλία τον προστάτη και πολιούχο μας Άγιο Αχίλλιο, σε μία εποχή που μετά τις πλημμύρες είμαστε περισσότερο πληγωμένοι και έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη την αδελφική συμπαράσταση και στήριξη.

Τους ύμνους απέδωσε η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ», με χοράρχη τον Διευθυντή αυτής κ. Ιωάννη Μαυρομάτη.

Μετά το πέρας της τελετής και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μεγαλομάρτυρος Λαρίσης πραγματοποιήθηκε ιερά λιτανεία με κατεύθυνση τον Μητροπολιτικό Ναό, όπου ανοίχτηκε και τέθηκε σε προσκύνηση η Λάρνακα των Λειψάνων του Μυροβλήτου μας Αγίου. .

Ακολούθως, οι Αρχιερείς μετέβησαν όπισθεν του Ιερού Βήματος, στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου, και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας  κ. Δαμασκηνός, με τον οποίον συνδεόντουσαν πνευματικώς, τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.

πηγή: imlarisis.gr