Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον Άγιο Ελευθέριο στις Μουρνιές και στο Γεράνι Κυδωνίας

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον Άγιο Ελευθέριο στις Μουρνιές και στο Γεράνι Κυδωνίας

Λαμπρά και μεγαλοπρεπώς τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, επί την εορτή του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιστορικό Μοναστήρι στην περιοχή Μουρνιές στα Χανιά όπου διακονεί ο Πρωτ. Ιωάννης Δρακακάκης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Να αναφερθεί ότι ο πανηγυρίζων Ιερός Ναός του Αγίου Ελευθερίου ήταν κατάμεστος, από πλήθος πιστών που έσπευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ελευθερίου, καθώς και στην θυσία της μητέρας του, που ενώ έβλεπε να σκοτώνουν τον υιό της, δεν λύγισε και έγινε και εκείνη μάρτυρας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στο Γεράνι Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Τερεζάκης πλαισιωμένος από Κληρικούς της Μητροπόλεως μας.

Να σημειωθεί ότι παρέστησε στο εκκλησίασμα ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Αντιδήμαρχοι και φορείς του τόπου μας.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη στον Εσπερινό, τον Υπεύθυνο των Συσσιτίων  μας κ. Ευάγγελο Σγουράκη και τον κ. Στυλιανό Παπαδόπουλο από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.