Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Συνοδική Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου

Συνοδική Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Ευγενίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης και Ευγνωμοσύνης   που διοργανώθηκαν  στην Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας  κατά το τετραήμερο 13,14,15 και 16 Δεκεμβρίου στις Μοίρες, με αφορμή την συμπλήρωση σαράντα ετών από την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης, του και Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, κυρού Ευγενίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου  το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μοιρών  Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργιά, προεξάρχοντος του Σεβασμ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων υπ’ αυτού των Σεβασμ. Αγίων Αρχιερέων Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου, και  Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε Συνοδικό Ιερό Μνημόσυνο εις μνήμην του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου κυρού Ευγενίου στο οποίο παρέστησαν πλην των προαναφερθέντων Αρχιερέων και οι Σεβ. Άγιοι Αρχιερείς  Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, και ο  Σεβ. Μητροπολίτης  Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Πρόδρομος Ξενάκης, ο Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης και πολλοί Κληρικοί.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια επετειακής επιγραφής εκτός  του Ιερού Ναού, ενώ αργότερα τελέσθηκε Τρισάγιο στην προτομή του μακαριστού Πρωθιεράρχου κυρού Ευγενίου και ακολούθησε ομιλία περί αυτού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό Μαρτυρία.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό υλικό και την συνδρομή στην εξ. σύνδεση των υπεύθυνο των συσσιτίων της Μητροπόλεως μας κ. Ευάγγελο Σγουράκη.