Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων  στο Ακρωτήρι Χανίων ιερούργησε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έ.ε. ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συλλειτουργούντος του Καθηγουμένου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και  συμπροσευχουμένων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής καλωσόρισαν  με λόγια αγάπης και χαράς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην Μητρόπολη μας , ο οποίος υπήρξε και συμφοιτητής του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Τζαγκαρόλων.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την αβραμιαία φιλοξενία τους αδελφούς Αρχιερείς και τον συνάδελφο επίσης Καθηγητή στη Θεολογική Σχολή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, τους Κληρικούς και την αδελφότητα της Μονής καθώς και όλο τον κόσμο που συμπροσευχήθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρού Νικηφόρου ο οποίος υπήρξε και αδελφός της Μονής.

Το παρών στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, οι Άρχοντες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου κ. Λάκης Βίγκας, κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης και κ. Κων/νος Στεφανάκης ο οποίος διακόνησε και στο Ιερό Αναλόγιο, ο Ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, καθώς και πλήθος κόσμου, τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία.

Στο Ηγουμενείο της Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τίμησε με τιμητική πλακέτα  τον πνευματικό του υιό Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό,  επί τη συμπληρώσει  10 ετών στη θέση του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας την οποία του την απένειμε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφωνώντας όλοι μαζί το «Άξιος»για την άοκνη διακονία και προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ