Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Το Γενέσιον της Θεοτόκου

Το Γενέσιον της Θεοτόκου

Στις 8 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου γιορτάζουμε τη Γέννηση της Θεοτόκου. Σύμφωνα με την Παράδοση της Εκκλησίας γονείς της Παναγίας ήταν οι ευσεβείς Ιωακείμ και Άννα, που κατάγονταν από τη γενιά του βασιλιά Δαβίδ. Μετά από θερμές προσευχές οι άτεκνοι γονείς, με τη θαυματουργική επέμβαση του Θεού αποκτούν μια χαριτωμένη κόρη, την οποία και ονομάζουν Μαρία – Μαριάμ, που στα ελληνικά σημαίνει Δυναμική (ψυχικά δυναμική), «Κυρά», Κυρία.

9a_DikaioiIoakeimAnna

Στη γέννηση της Θεοτόκου η Εκκλησία βλέπει την αρχή της σωτηρίας του κόσμου, όπως ολοφάνερα φαίνεται  και στην υμνογραφία της εορτής: «Ἡ Γέννησίς σου, Θεοτόκε, χαράν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οἰκουμένῃ…» (απολυτίκιο της εορτής).

Την επόμενη μέρα, στις 9 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία τιμά τους γονείς της Παναγίας μας, τον Ιωακείμ και την Άννα. (www.pemptousia.gr)

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, θα πανηγυρίσει ο Ιερός Ναός της Γέννησης της Θεοτόκου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου

με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ενώ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στην Περβολίτσα Ακρωτηρίου που είναι αφιερωμένο στο Γενέθλιο της Παναγίας μας, θα τελεστεί ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη στις 19:00.