Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Το Γενέσιον της Θεοτόκου

Το Γενέσιον της Θεοτόκου

Στις 8 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου γιορτάζουμε τη Γέννηση της Θεοτόκου. Σύμφωνα με την Παράδοση της Εκκλησίας γονείς της Παναγίας ήταν οι ευσεβείς Ιωακείμ και Άννα, που κατάγονταν από τη γενιά του βασιλιά Δαβίδ. Μετά από θερμές προσευχές οι άτεκνοι γονείς, με τη θαυματουργική επέμβαση του Θεού αποκτούν μια χαριτωμένη κόρη, την οποία και ονομάζουν Μαρία – Μαριάμ, που στα ελληνικά σημαίνει Δυναμική (ψυχικά δυναμική), «Κυρά», Κυρία.

Την επόμενη μέρα, στις 9 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία τιμά τους γονείς της Παναγίας μας, τον Ιωακείμ και την Άννα. (www.pemptousia.gr)

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου εορτή του Γενεθλίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, θα πανηγυρίσει ο Ιερός Ναός της Γέννησης της Θεοτόκου στο Πατελάρι Κυδωνίας με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Την Τρίτη  7 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στα Καράνου Κυδωνίας στις 19:00.

Επίσης την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου παραμονή επίσης της εορτής,  πανηγυρίζει το Μετόχιον της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στην Περβολίτσα Ακρωτηρίου που είναι αφιερωμένο στο Γενέθλιο της Παναγίας μας, όπου θα τελεστεί ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Μονής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού στις 19:00.

Ανήμερα της εορτής ο Θεοφιλέστατος θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μαρμαρά Κυδωνίας της Ενορίας Βαρυπέτρου στις 7:30π.μ.