Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στη συνοδεία του Οικουμενικού μας Πατριάρχου στο Βέλγιο

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης στη συνοδεία του Οικουμενικού μας Πατριάρχου στο Βέλγιο

Στον διεθνή αερολιμένα Schiphol του Άμστερνταμ έφτασε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, το μεσημέρι της Τρίτης 5 Νοεμβρίου 2019.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αφίχθηκε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας για να ξεκινήσει ολιγοήμερη περιοδεία στο κέντρο της Ευρώπης, στα πλαίσια των εορτών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου.

Τον Οικουμενικό μας  Πατριάρχη υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο ο οικείος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο Έλληνας Πρέσβυς στην Ολλανδία κ. Νικόλαος Πλεξίδας και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ολλανδίας Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Ψωμάς.

Την συνοδεία του Παναγιωτάτου τις πρώτες ημέρες του ταξιδίου του στις χώρες της Μπενελούξ αποτελούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προικονήσου κ. Ιωσήφ και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Ξενοφωντινός, ο Πατριαρχικός Διάκονος της Σειράς κ. Καλλίνικος και ο κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, κλητήρας των Πατριαρχείων.