Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Παλλαϊκό προσκύνημα της Παναγίας μας στην Ενορία Λενταριανών Χανίων.

Παλλαϊκό προσκύνημα της Παναγίας μας στην Ενορία Λενταριανών Χανίων.

Με δέουσα λαμπρότητα, κατάνυξη και Νυχτερινή Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία που κράτησε περίπου 8 ώρες πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 13 Αυγούστου έ.ε. τα προεόρτια της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πλήρως ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, στον οποίο διακονεί ως Ιερατικός Προϊστάμενος ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.

Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησαν οι Ακολουθίες του Εσπερινού, της Λιτὴς, του Όρθρου, των Εγκωμίων της Παναγίας και της Περιφοράς του  Ἐπιταφίου, (τον οποίο είχαν στολίσει με αγάπη οι γυναίκες της Ενορίας)  και της Αρχιερατικής Νυχτερινής Ιεράς Αγρυπνίας ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στην Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία έλαβαν μέρος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Βαρθολομαίος μετά της συνοδείας του, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, ο Πρωτ. Γεώργιος Πατεδάκης, ο Πρεσβ. Βασίλειος Κιάσσος, οι Διάκονοι π. Δημήτριος Δερμιτζάκης και π. Ελευθέριος Ξαγοραράκης ενώ παρέστησαν συμπροσευχούμενοι ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας και οικείος Εφημέριος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και αμέτρητο πλήθος ευσεβών προσκυνητών που από νωρίς  προσήλθαν στον Ιερό Ναό για να προσευχηθούν στην Παναγία μας.

Για Αυτήν την Παναγία, την Μητέρα μας, μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ και περικυκλωσαμε την νεκρική κλίνη της, όπως τότε οι Απόστολοι, και της ψάλλουμε προεόρτια άσματα για την εορτή της. Και έχουμε μαζευτεί εδώ, όλα τα παιδιά τα δικά της, γιατί η Παναγία είναι το δώρο του Θεού στον κόσμο…, χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων στο Θείο Λόγο που κήρυξε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους Γέροντας Βαρθολομαίος.

Τα Ιερά Αναλόγια κόσμισαν με τις καλλικέλαδες φωνές τους, οι ψάλτες του Ναού και του συνδέσμου Ιεροψαλτών Χανίων «Γεώργιος ο Κρης», και τα εγκώμια της Παναγίας μας έψαλλαν οι γυναίκες της χορωδίας του Ιερού Ναού υπό το συντονισμό του χοράρχου κ. Γεωργίου Κουμανδράκη, ενώ γύρω από τον Επιτάφιο και το κόλυβο της Παναγίας στέκονταν άντρες  και γυναίκες με παραδοσιακές Κρητικές φορεσιές από τον παραδοσιακό λαογραφικό όμιλο Χανίων ο «Ψηλορείτης».

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ. υλικό τον κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη(Pixelart)