Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικά εορτάσθηκε ο Άγιος Νικόλαος στις Ενορίες της Μητροπόλεως μας όπου είναι αφιερωμένοι Ναοί στον Άγιο Προστάτη των Ναυτικών.

Στον Ιστορικό Ναό στην Σπλάντζια Χανίων όπου διακονούν ο Πρωτ. Εμμανουήλ Μπλαζάκης  και ο π. Δημήτριος Λίόλιος χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  στον Εσπερινό την παραμονή της εορτής, κηρύττοντας και ομιλώντας για τον Άγιο Νικόλαο και το φιλανθρωπικό του έργο.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Μεϊντάνι στη Χαλέπα Χανίων όπου διακονεί ο π. Ιωάννης Τσαπάκος τελέσθηκε επίσης Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ.κ. Μακαρίου και συμπροσευχόμενου του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Ελευθέριος Βομβολάκης.

Στη Σούδα Χανίων όπου διακονεί ο Πρωτ. Κυριακός Κοντακός και που ο Άγιος Νικόλαος είναι και πολιούχος της περιοχής, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ.κ. Μακαρίου και συμπροσευχόμενου του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνού, ενώ το παρών έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας.

Κατόπιν ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου στους δρόμους της Σούδας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  επίσημος Δοξολογία στο Ναύσταθμο Κρήτης.