Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Αγία Βαρβάρα στο Π.Β.Κ.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Αγία Βαρβάρα στο Π.Β.Κ.

Η Αγία της Χριστιανοσύνης και προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα  εορτάστηκε με την δέουσα μεγαλοπρέπεια στον ομώνυμο Ιερό Ναό που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της, την Τετάρτη  4 Δεκεμβρίου, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Δαμασκηνού, παρούσης  της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επίσημος Δοξολογία προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και ιερέων της Μητροπόλεως μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάγνωση της ημερησίας διαταγής του Διοικητού του Π.Β.Κ.  Ταξιάρχου Κλεάνθους Καρατσίν από αξιωματικό της Μονάδος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός μετέβη στην Ιερά Πατριαρχική και Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου εκεί μαζί με τον Εψηφισμένο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ.κ. Δαμασκηνό υποδέχτηκαν τον κόσμο που ήρθε να τους ευχηθεί για την ονομαστική τους εορτή.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αντιδήμαρχοι και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Διοικητές και Αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών.