Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Βαρβάρα

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Βαρβάρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ε.έ ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Ενορία Μουρνιών Χανίων.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας Παν/το Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρο Εικοσιδέκα, τον Γενικό Αρχ. Επίτροπο της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεώργιο Περάκη, τον Αναπλ. Γενικό Αρχ. Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Σεργάκη, τον προϊστάμενο της Ενορίας Πρωτ. Ιωάννη Δρακακάκη και  πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως συμπροσευχουμένης της Καθηγουμένης της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής Γερόντισσας Θεοξένης και πλήθους ευσεβών προσκυνητών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας ο Πρωτοσύγκελλος μας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βίο της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό που η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του αυτή την ημέρα, αναφερόμενος με λόγια αγάπης στο ταπεινό πρόσωπο και του Σεβασμιωτάτου μας που αν και δεν θα εορτάσει του ευχήθηκε εκ μέρους του κλήρου και του λαού πολυχρόνιον αγάπης.

ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ

Συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος από τα λόγια αγάπης του Ποιμνίου του ευχαρίστησε τον στενό του συνεργάτη Πρωτοσύγκελλο π. Νικηφόρο, τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες της Μητροπόλεως καθώς και όλο τον κόσμο ευχόμενος να του δίνει δύναμη και φώτιση ο Θεός να συνεχίσει το έργο του.

ΒΙΝΤΕΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ