Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός για την Παναγία την Τριχερούσα και τους Αγίους Πατέρες προστάτες της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος

Πανηγυρικός εορτασμός για την Παναγία την Τριχερούσα και τους Αγίους Πατέρες προστάτες της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος

Με λαμπρότητα και μοναστηριάκή τάξη εορτάσθηκε η εορτή της Παναγίας της Τριχερούσης και των  των Αγίων της Προστατών και τοπικών Οσίων Γερασίμου και Ακακίου των Νέων Ασκητών και της μνήμης του λαοφιλούς και προσφάτως αγιοκατατεχθέντος Οσίου Παισίου του Αγιορείτου στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλέιτουργο ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού Συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Καθηγουμένου της Μονής κ.κ. Δαμασκηνού, ενώ έλαβαν μέρος Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων ανάμεσα τους  ο Καθηγούμενος  της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Γέροντας Βαρθολομαίος ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους Διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δ/ντής προσωπικού της Βουλευτού κ. Ντόρας Μπακογιάννη, κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, ο γνωστός καλλιτέχνης  κ. Μανώλης Κονταρός και πλήθος κόσμου.