Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Πανηγυρικός εορτασμός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στον ομώνυμο Ιερό προσκυνηματικό Ναό στη Χαλέπα Χανίων η μνήμη της Αγίας ενδόξου και πανευφήμου Μαρίας της  Μαγδαληνής, η οποία υπήρξε η πιστή και αφοσιωμένη Μαθήτρια του Ιησού, η ακόλουθος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Διακόνισσα του Κυρίου και των Αποστόλων, η εκλεκτή Μυροφόρος, η Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως, η Ισαπόστολος και κήρυκας της πίστεως.

 

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 22 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία έλαβαν μέρος ο ιερατικός προϊστάμενος  του Ναού Πρωτ. Νικόλαος Πατσουράκης και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας, ενώ μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα με λόγια θεολογικά για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, στην οποία δόθηκε η χάρις να δει πρώτη μετά την Ανάσταση, μαζί με την Θεοτόκο, τον Αναστάντα Ιησού.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο, μιλώντας προς τους ευσεβείς Χριστιανούς για την Αγία Μαρία την Μαγδαληνή, την γυναίκα που μετέφερε τη χαρμόσυνη είδηση στους Αποστόλους για την Ανάσταση του Κυρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ