Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Αμφιλοχίου στα Χανιά

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Αμφιλοχίου στα Χανιά

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας και θεμελιωτής του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Παχιανών, Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής, την Κυριακή 18 και την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου ε.ε.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία   ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

 Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε λαμπρή Υποδοχή Ιερού του Λειψάνου του Αγίου Αμφιλοχίου,  εκ της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, το οποίο κόμισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας και εν συνεχεία ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου το Θείο Λόγο και τις δύο ημέρες  κήρυξε ο Παν/τος  Αρχιμ. Αντίπας Νικηταράς, Προηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Πάτμου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όπου υπάρχει και το παρεκκλήσιο του Αγίου Αμφιλοχίου διακονεί ως ιερατικός προϊστάμενος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης ο οποίος φέρει το όνομα του Αγίου και άγει και τα ονομαστήρια του, με συνεφημέριο  τον π. Εμμανουήλ Μηλιάκη.