Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα Εισόδια της Παναγίας στην Μητρόπολη μας

Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα Εισόδια της Παναγίας στην Μητρόπολη μας

Εκατοντάδες Χανιώτες τίμησαν την Παναγία, πολιούχο των Χανίων,  την παραμονή της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως μας.

Στον Πολυαρχιερατικό πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτου  Γέρων Πριγκιποννήσων κ.κ. Δημητρίου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, έλαβαν μέρος ο Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νήφων Βασιλάκης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκιποννήσων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Διονύσιος Τζίτζος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρσανίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Εφραίμ, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Νικηφόρος Κουνάλης, ιεροκήρυξ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης, πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας καθώς και άλλων Μητροπόλεων.

Τελετάρχης  ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης βοηθούμενος από τον Πρωτ. Κων/νο Θωμαδάκη και τον Πρωτ. Ευτύχιο Πετράκη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, ενώ νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε με λόγια εγκάρδια τους δύο Μητροπολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους την Πανήγυρη για την Παναγία μας.

Το παρών έδωσαν Άρχοντες του τόπου μας και εκατοντάδες πιστοί που ήρθαν να προσκυνήσουν την Παναγία μας.