Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Παρουσίαση βιβλίου ”Καλύβες Ιστορία – Μνημεία”

Παρουσίαση βιβλίου ”Καλύβες Ιστορία – Μνημεία”

Με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερο ενθουσιασμό οι κάτοικοι των Καλυβών και όχι μόνο παρευρέθηκαν την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 στην παρουσίαση του βιβλίου «Καλύβες Ιστορία – Μνημεία» του Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκη θεολόγου-ιστορικού, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Καλυβών.

Το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, συγχαίροντας τον π. Μιχαήλ και για αυτό το πολύτιμο βιβλίο του το οποίο θα αποτελέσει ιστορική παρακαταθήκη στον κάθε αναγνώστη.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και τους ομιλητές της παρουσίασης για τις σημαντικές τους σημειώσεις στον προλογισμό του βιβλίου καθώς και στην παρουσίαση των βιωμάτων του συγγραφέως, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, την κ. Στέλλα Αλιγιζάκη, Καθηγήτρια Φιλόλογο – Ιστορικό, τον κ. Μιχαήλ  Ανδριανάκη, Αρχαιολόγο, Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων, την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Έρη Χατζηδάκη καθώς και την συντονίστρια της παρουσίασης κ. Αργυρώ Μπενάκη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αποκόρωνου.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διεξοδική έρευνα και μελέτη του χώρου των Καλυβών κατά το πέρασμα των αιώνων έως τις ημέρες μας, γραμμένο με απλότητα αλλά και σεμνότητα ενός ιερέως που αγαπά, ευγνωμονεί και προβάλλει την ενορία του.
Στην αφήγηση πρώτα καταγράφεται η ιστορία του τόπου κι έπειτα ακολουθεί η παρουσίαση των μνημείων εμπλουτισμένη με πολλές φωτογραφίες αλλά και με φανερή την επιτυχή παρέμβαση των εργασιών αναστήλωσης όλων των εκκλησιών υπό τον π. Μιχαήλ.

Επίσης την παρουσίαση παρακολούθησαν Κληρικοί της Μητροπόλεως μας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων κ. Δημήτριος Φραγκάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανθρώποι των γραμμάτων και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη καθώς και τον συνεργάτη μας κ. Δημήτριο Παντελάκη Δικηγόρο.