Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για το νέο εκκλησιαστικό Έτος

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη για το νέο εκκλησιαστικό Έτος

Η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου με το Καλαμάκι Τραβελ Σερβισες επε

διοργανώνουν

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη                                                   για το νέο εκκλησιαστικό Έτος

29/8-6/9/2019

9ημέρες – 8νύκτες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα 29/8/2019:  Αναχώρηση από το λιμάνι της Σούδας και επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τον Πειραιά.

2η ημέρα 30/8/2019: Άφιξη στον Πειραιά και αναχώρηση για την ΚομοτηνήΤακτοποίηση στο ξενοδοχείο-διανυκτέρευση.

3η ημέρα 31/8/2019: Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και ξενάγηση στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Μπαλουκλί, όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Πατριαρχών, Αρχιερέων και Μεγάλων Ευεργετών του Γένους. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή για καφέ. Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας – διανυκτέρευση.

4η ημέρα 01/09/2019: Μετάβαση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και παρακολούθηση της Πατριαρχικῆς Θείας Λειτουργίας στην οποία θα προΐσταται η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με την έναρξη του εκκλησιαστικού έτους . Έπειτα επίσκεψη στη Μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά και στη Μονή Βλαχερνών, όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ . Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

5η ημέρα 02/09/2019: Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Πρίγκηπον με καράβι. Η πρώτη μας στάση είναι η Χάλκη. Επισκεπτόμαστε τη Θεολογική Σχολή, όπου θα δούμε το Ναό της Αγ. Τριάδας που ανάγεται στην εποχή του Ιερού Φωτίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στις τάξεις και στην αίθουσα τελετών, κατάβαση από το λόφο της Ελπίδας, επιβίβαση στο καράβι μας και αναχώρηση για την  Πρίγκηπον, ελεύθερος χρόνος εκεί για φαγητό ή καφέ και αναχώρηση 15:00μμ και επιστροφή στην Πόλη. Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχoυμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις δύο ακτές, τα θέρετρα και τα «γυαλιά» με την Ελληνική και Οθωμανική αρχιτεκτονική, και να μάθουμε την ιστορία των παράκτιων Ελληνικών Κοινοτήτων, μεΜουσικοχορευτική βραδιά με την παρουσία όλων των εκδρομέων πρός τιμήν της Α.Θ.Π του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου εκ της χορωδίας του Μικρασιατικού συλλόγου Χανίων ο ´´Άγιος Πολύκαρπος´´ και εκ του παραδοσιακού χορευτικού συλλόγου ´´οι Βιγλάτορες ´´Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα  03/09/2019 : Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγησή μας στην Αγ. Σοφία με τον «αιωρούμενο τρούλο» (όπως τον αναφέρει ο ιστορικός Σκαρλάτος Βυζάντιος) και στο πρώτο ανάκτορο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σήμερα μουσείο Τοπκαπί,  επίσκεψη στο Βυζαντινό Ιππόδρομο, με τη Γερμανική Κρήνη, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τη στήλη των τριών Όφεων, τη στήλη του Κωνσταντίνου του 7ου, το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού και το Τέμενος του Σουλτάνου Αχμέτ (Μπλε Τζαμί). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ .  Έπειτα επίσκεψη στην «κλειστή αγορά» Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα και στην Αιγυπτιακή αγορά (καταστήματα μπαχαρικών και άλλων προϊόντων «πολίτικης γευσιγνωσίας»). Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα 04/09/2019: Πρωινό και αναχώρηση το πρωί για την Καβάλα. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας.

8η – 9η ημέρα 05-06/9/2019: Πρωινό και αναχώρηση για τον Πειραιά επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για τα Χανιά και άφιξη στις 06/09/2019 .

Τιμή το άτομο σε τετράκλινη καμπίνα 570

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: • Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Χανιά-Πειραιάς-Xανιά σε τετράκλινες καμπίνες.• Οι διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.• 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία στην Κομοτηνή και στην Καβάλα 3* & 4* αντίστοιχα • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη 4* στην πλατεία Ταξιμ • Όλες οι μεταφορές και περιηγήσεις με πολυτελή λεωφορεία. • Έλληνας ξεναγός και ασφάλεια αστικής ευθύνης. • Η εκδρομή στα Πριγκιποννήσια• Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: • Οι είσοδοι σε Μουσεία και φιλοδωρήματα 

Σημείωση: Απαιτείται ταξιδιωτικό έγγραφο: Διαβατήριο νέου τύπου ή αστυνομική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες.

Για την κράτηση σας :➢ προκαταβολή 150€ ➢ ταυτότητα νέου τύπου και να μας την δώσετε να την βγάλουμε φωτοτυπία ➢ εξόφληση 15 ημέρες πριν

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:

Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης 6987033062

Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης 6942770094

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο:

Καλαμάκι Τράβελ σερβισες επε κ. Δεσποτακης Εμμανουηλ 2821033713 – 6972707290

TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΤΡΑΒΕΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ ΕΠΕ, 5758 001564 143 , ΙΒΑΝ : GR18 0172 7580 0057 5800 1564 143