Αρχική > Ροή Ειδήσεων > ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

1925 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

                         Με διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην περιοχή της ΒΗΘΛΕΕΜ

1η μέρα Τετάρτη 19/10 Αθήνα Τελ Αβίβ                                                                                     Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Χανίων και αναχώρηση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν Άφιξη στη Βηθλεέμ  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο Ξενοδοχείο.

2η μέρα Πέμπτη 20/10 ΒηθλεέμΙερουσαλήμ                                                                                                    Μετά το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε για  να  επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή). Θα ακολουθήσει Ραντεβού με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ κ. Θεόφιλο, θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε την Ιερά μονη Μεγαλης Παναγιας τον τάφο της οσίας Μελάνης και στη συνέχεια την Ιερά Μονή Σευτανάγειας. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για ψώνια στην παλιά πόλη. Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ξενοδοχείο  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα  Παρασκευή 21/10 Βηθλεέμ- Θαβώρ- Ναζαρέτ- Τιβεριάδα                                                           Πρόγευμα. Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή,   περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν σε επαφή με την ιεροπρέπεια και την κατάνυξη των Αγίων Τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε  η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη  Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην  Κανά της Γαλιλαίας,  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή . Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα  κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο  Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε  την τους Μακαρισμούς’  και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην  έρημο  και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες.Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε  το  Σαραντάριο  ‘Ορος στην Ιεριχώ. Θα επιστρέψουμε αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο.

 

4η μέρα Σάββατο 22/10 Βηθλεέμ – Μονή Χοζεβά- Ιεριχώ                                                                                                      Νωρίς το πρωί μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη.Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ  βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και  η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας). Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή  του Προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Α. Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει συμβολική  βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. Ακολούθως θα επισκεφτούμε το Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος νήστεψε 40 ημέρες και είχε τους πειρασμούς   από τον διάβολο. Στη συνέχεια  θα πάμε στη Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου, θα επισκεφτούμε τον Τάφο του και την γυναικεία Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο.  Δείπνο  Διανυκτέρευση. Το βράδυ 11 η ώρα  θα μεταβούμε στον Πανάγιο Τάφο για παρακολούθηση της Νυχτερινής Θείας Λειτουργίας. Επιστροφή περίπου 4.30 το πρωί.

5η μέρα Κυριακή 23/10 Βηθλεέμ – Οδός Μαρτυρίου

Αφύπνιση 9.30 το Πρωί Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη   στην Ιερουσαλήμ  στην οδό του Μαρτυρίου Πρώτος σταθμός η  Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη από την  οποία ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Στη συνέχεια στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι  στον Κύριο μας. Ακολούθως στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό του Κυρίου Ακολουθεί  το Πραιτώριο  με την φυλακή του Χριστού και των ληστών ακολούθως  οι  Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, , η Προβατική Κολυμβήθρα, Επόμενος σταθμός η Ιερά Μονή της Αγίας Άννας εκεί όπου γεννήθηκε η Παναγία μας. Στη συνέχεια θα φτάσουμε  στην Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας ,την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του  μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται  στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα Δευτέρα 24/10 Βηθλεέμ – Ιερουσαλήμ – Λαύρα Αγίου Σάββα                                                 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε με κατεύθυνση στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγμένων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα άγια λείψανα για προσκύνηση. Στη συνέχεια αναχώρηση και επίσκεψη  στην Αγία Σιών όπου θα επισκεφτούμε το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος, και στη συνέχεια την πατριαρχική Σχολή που στεγάζεται στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, ως και την πρώτη κατακόμβη όπου ο απόστολος Πέτρος Κήρυξε κατά την ημέρα της πεντηκοστής. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα Τρίτη 25/10 Βηθλεέμ – Αγία Σιων – Αγιος Γεώργιος Λήδα – Αεροδρόμιο                        Μετά το πρόγευμα αναχώρηση και επίσκεψη στη Μικρή Γαλιλαία ή Όρος των Ελαιών όπου θα προσκυνήσουμε την Ανάληψη του κυρίου και την ιερά Μονή Γαλιλαίας,  εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση. Θ πάρουμε ωραίες φωτογραφίες από το πανόραμα και θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή καταμόνας όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Το προσκύνημά μας συνεχιζεται στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού όπου ο Λωτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο απο το οποίο κατασκευάστηκε ο Τίμιος Σταυρός.  Επόμενό μας προσκύνημα η Ορεινη πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου και βαπτιστού του Κυρίου. Απο την Ορεινή  θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής αφού περάσουμε από την Λυδδα και προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Στη συνέχεια  άφιξη στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για την  επιστροφή  στην Ελλάδα έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.

Τιμή ανά άτομο  

Με διαμονή στη Βηθλεέμ:  990

Συνοδός:

Ο εφημέριος της ενορίας του Αλικιανού Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης

ΙΟ ΤΟURS

Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων:

Παπαμιχελάκης Αλέξης

2821027497 – 46536

6973350321

Ti σας προσφέρουμε:

*Αεροπορικά εισιτήρια Χανιά – Αθήνα- Τελ Αβίβ- Αθήνα – Χανιά .

* Μεταφορές βάση προγράμματος με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν

* Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*  σε δίκλινα δωμάτια στη Βηθλεέμ.

* Πρωινό σε μπουφέ .

* Ένα γεύμα καθημερινά

* Aνάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

* Μεταφορά στον Αγ.Σάββα

*  Συνοδός-ξεναγός  του γραφείου μας.

* Ασφαλεια Covid

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φιλοδωρήματα (20 € υποχρεωτική καταβολή).

Ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος με μικρά λεωφορεία 10€

Σημειώσεις : Η ροή του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείψουμε οτιδήποτε από τα παραπάνω . Κατά την παραμονή μας θα πραγματοποιήσουμε  νυκτερινή Θ. Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.  

Προσοχή: Για το ταξίδι απαιτείται Διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να ισχύει 6 μήνες μετά την ημερομηνία του ταξιδιού (δηλαδή να ισχύει τουλάχιστον έως 25/3/2023).

Για κρατήσεις θέσεων προαπαιτείται προκαταβολή 250€!!

FLIGHTS             DATES         DESTINATION HOURS                        REMARKS

 

A3 335               19OCT          CHQ-ATH                    14:30 15:20

A3 924               19OCT          ATH-TLV                      16:50 18:50             

                                                                  

A3 925                25OCT         TLV-ATH                       19:40 21:50

A3 7334              25OCT         ATH-CHQ                       22:45 23:35