Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Μητρόπολη μας

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Μητρόπολη μας

Με μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής ευφροσύνης, εορτάσθηκε λειτουργικώς η εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στους Ναούς της Μητροπόλεως μας που του είναι αφιερωμένοι και συγκεκριμένα στον Τίμιο Σταυρό στον Αλικιανό και στο Νίππος Αποκορώνου.

Αφ’ εσπέρας της εορτής, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου ε.έ., τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός στον ως είρηται εορτάζοντα ιερό Ναό στο Νίππος Αποκορώνου που διακονεί ο Πρωτ. Μιχαήλ  Χριστουλάκης, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος Κληρικοί της περιοχής του Αποκόρωνα, ο Αρχιερατικός επίτροπος της Δ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Βαλσαμάκης, ενώ παρέστησαν συμπροσευχούμενος ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και πλήθος ευσεβών προσκυνητών.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Αλικιανού Κυδωνίας όπου διακονεί ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Έ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, ο οποίος αναφέρθηκε με θεολογικό και γλαφυρό τρόπο στην αγιαστική και σωστική παρουσία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην ζωή και τον πνευματικό αγώνα των πιστών.

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Σταυρός του Χριστού, το καύχημα της Οικουμένης και των δαιμόνων το τραύμα, έρχεται  να  δώσει σπουδαία παραδείγματα, μηνύματα και λύσεις στα προβλήματα της ζωής μας, έρχεται να δώσει, την ειρήνη, την ανάπαυση, την προστασία και την σωτηρία…