Αρχική > Ροή Ειδήσεων > “Έφυγε” ο Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων Σταμάτης Αποστολάκης

“Έφυγε” ο Άρχων Προστάτης των Γραμμάτων Σταμάτης Αποστολάκης

Η Ιερά Μητρόπολη μας, με βαθύτατη θλίψη αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Σταμάτη Αποστολάκη Άρχοντος Προστάτου των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Στις 10 Μαρτίου του 2017 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός είχε χειροθετήσει τον μακαριστο δάσκσλο σε Άρχοντα Προστάτη των Γραμμάτων της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας με τις ευλογίες του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο αγαπητός δάσκαλος και αρθρογράφος  Σταμάτης Αποστολάκης, είχε βραβευθεί δύο φορές από την Ακαδημία Αθηνών για τη συλλογή πολύτιμου λαογραφικού υλικού, είχε κάνει πολλές εκπομπές σαν παραγωγός και είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μητροπόλεως μας “Μαρτυρία”.

Ήταν Μέλος της Ελληνικής Ονοματολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας και της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Κρήτης (ΙΛΑΕΚ), Τακτικό Μέλος της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων και Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Δημιουργίας Ιστορικού Φυσικολαογραφικού Μουσείου Ομαλού και του Ιστορικού Μουσείου Αγίας Ειρήνης.

Η εξόδιος Ακολουθία του  του θα τελεστεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα στις 11 το πρωί. Η ταφή του θα γίνει αμέσως μετά στον Ι. Ναό του Χριστού στον Καμπανό Σελίνου.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.