Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Στο πλευρό των σεισμόπληκτων Τουρκίας-Συρίας η Ιερά Μητρόπολη μας με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων Τουρκίας-Συρίας η Ιερά Μητρόπολη μας με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, η Ιερά Μητρόπολη μας ξεκινάει εκστρατεία αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων και τον Αντιφερειάρχη κ. Νικόλαο Καλογερή, για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ως έμπρακτη συμπαράσταση και βοήθεια προς την τραγωδία που βιώνουν χιλιάδες κάτοικοι της Τουρκίας και της Συρίας μετά τον φονικό σεισμό με τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες που έπληξε τις χώρες αυτές.

Στην Αντιπεριφέρεια Χανίων σήμερα Πέμπτη   9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Παν/του Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Νικηφόρου Εικοσιδέκα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαο Καλογερή όπου συζήτησαν τα σχετικά με την προπαρασκευή της συνκεντρώσεως των αγαθών.

Ο Πρωτοσύγκελλός μας μετέφερε  στον Αντιπεριφερειάρχη το πλάνο του Σεβασμιωτάτου, πως θα κινηθεί η Μητρόπολη με τις  Ενορίες, τους Κληρικούς και τον κόσμο. Ο κ. Καλογερής από την πλευρά του ανέφερε ότι η Αντιπεριφέρεια θα συντονίσει τον διαχωρισμό των συγκεντρωμένων ειδών καθώς και την ασφαλή αποστολή των.

Αμφότεροι δήλωσαν ότι η αγάπη του κόσμου είναι δεδομένη και σε αυτή την φιλάνθρωπη προσπάθεια, προτρέποντας όλους να βοηθήσουν    όπως μπορεί ο καθένας για τους συνανθρώπους μας Σύριους και Τούρκους που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες.