Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Σμηναγό Κων/νο Ηλιάκη στην Κάρπαθο

Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Σμηναγό Κων/νο Ηλιάκη στην Κάρπαθο

Την μνήμη του ήρωα σμηναγού Κων/νου Ηλιάκη, τίμησαν την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, οι κάτοικοι της Καρπάθου στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης που συνδιοργάνωσαν η Πολεμική Αεροπορία και οι Δήμοι Καρπάθου και Χανίων. 

Την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου εκπροσώπησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Γεώργιος Περάκης και ο  Τεχνικός Δ/ντης του Ρ/Σ Μαρτυρία, (ο οποίος κάλυψε ζωντανά την εκδήλωση), Πρωτ. Κωνσταντίνος Θωμαδάκης, όπου έλαβαν μέρος στην επιμνημόσυνη δέηση, που τελέσθηκε στο χώρο του μνημείου μαζί με Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου & Κάσου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον Σμηναγό (Ι) Κωνσταντίνο Ηλιάκη, στην Κάρπαθο, όπου κατέθεσε στέφανο και απηύθυνε χαιρετισμό.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης καθώς και αντιπροσωπείες από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου

Ο Σμηναγός Ηλιάκης έχασε τη ζωή στις 23 Μαϊου του 2006 , μετά από δολοφονικό χειρισμό Τούρκου πιλότου το αεροσκάφος του οποίου είχε αναχαιτίσει νωρίτερα, 21 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της νήσου Καρπάθου, εντός του FIR Αθηνών.