Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά εόρτασαν την Παναγία

Τα Χανιά εόρτασαν την Παναγία

Με κατάνυξη και λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς Μητροπόλεως μας, με συμμετοχή του πιστού Λαού του Θεού, τόσο σε Ενορίες, μικρά Παρεκκλήσια, αλλά και Ιερές Μονές, οι οποίες ιδιαιτέρως τιμούν την Υπεραγία Θεοτόκο, που παρά τα μέτρα προς αποφυγήν της διασποράς του Κορωναϊού, ικανοποιητική ήταν η προσέλευση των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ανήμερα της Παναγίας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Αρώνι Ακρωτηρίου όπου κήρυξε και το Θείο Λόγο ομιλώντας για την Παναγία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο οικείος Εφημέριος Πρεσβ. Μιχαήλ Κογιαννάκης, ο Πρωτ. Αντώνιος Κουκουράκης, ο Πρωτ. Ιωάννης Τουρλίτης και ο Διάκονος Δημήτριος Δερμιτζάκης.

Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της Ενορίας π. Μιχαήλ Κογιαννάκη.
 
Την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πλατανιά Κυδωνίας, στο χωριό όπου μεγάλωσε ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Παναγίας Γυρογιαλίτισσας, τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός συμπροσευχουμένου του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Δημητρίου Παρασκάκη και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτ. του Οικ. Θρόνου Γεωργίου Περάκη καθώς και του Διακόνου Ελευθερίου Ξαγοραράκη.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου ο οποίος προεξήρχε του Αρχιερατικού Εσπερινού.

Πριν το πέρας της Ακολουθίας γυναίκες της Ενορίας έψαλλαν κατανυκτικά τα εγκώμια προς της Παναγία μας.

Το παρών στην Ακολουθία και  έδωσε και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης.

Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.