Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά τίμησαν τον προστάτη των Ναυτιλομένων Άγιο Νικόλαο

Τα Χανιά τίμησαν τον προστάτη των Ναυτιλομένων Άγιο Νικόλαο

Πανηγυρικά εόρτασαν οι Ιεροί Ενοριακοί Ναοί όπως και κλίτη πολλών εκκλησιών, καθώς επίσης εξωκλήσια και εικονοστάσια που λειτουργήθηκαν πανηγυρικά τιμώντας τον προστάτη των Ναυτιλομένων Άγιο Νικόλαο.

Μεταξύ πολλών εορταζόμενων Ενοριακών Ιερών Ναών της Μητροπόλεως μας λαμπρά και μεγαλόπρεπα τελέστηκε την παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Γαλατά Κυδωνίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός  πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. του Οικ. Θρόνου  Γεώργιο Περάκη, τον Αναπ. Γεν. Αρχ. Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Σεργάκη, τον Αρχ. Επίτροπο της Στ Αρχ. Περιφέρειας Πρωτ. Γεώργιο Πετράκη, τον ιερατικό προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. Ελευθέριο Βομβολάκη και  αρκετούς κληρικούς.

Στο κήρυγμα του, ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε θεολογικώς  το Απολυτήκιον του Αγίου Νικολάου που τον ανέδειξε ως ‘’εικόνα πραότητος’’.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου στην Σπλάντζια που διακονεί ο Πρωτ. Δημήτριος Λιόλιος τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό o Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Παν/τος Αρχιμ. του Οικ. Θρόνου Νικηφόρος Εικοσιδέκας μετά πλειάδος Κληρικών της Μητροπόλεως μας και κήρυξε το Θείο Λόγο με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στους Αρμένους Αποκορώνου και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Δημητρίου Νερατζάκη, ο οποίος θα είναι και ο νέος εφημέριος του Ναού. Το παρών έδωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης και πλήθος κόσμου που αναφώνησε το “άξιος” στον νέο ιερέα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο κεντρικό λιμάνι της πόλεως μας στην Πάνω Σούδα που διακονεί ο Πρωτ. Κυριακός Κοντάκος, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία με τον Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Νικηφόρο  Εικοσιδέκα και πλήθος Κληρικών. Το παρών έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας, καθώς και πλήθος κόσμου που ακολούθησε στο τέλος της θείας λειτουργίας και στην λαμπρή λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου υπό τους ήχους της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτ . υλικό την Πρεσβ. Αναστασία Περάκη, τον κ.  Ευτύχιο Μανιουδάκη και τον κ. Ανδρέα Σολανάκη.